Kim kimdir?

Saadet Partisi yeni Genel Başkanı Mahmut Arıkan kimdir?

Saadet Partisi Genel Başkan'ı olan Mahmut Arıkan'ın nerede doğduğu, aldığı eğitim, özel hayatı ile ilgili bilgiler merak ediliyor. İşte Mahmut Arıkan ile ilgili bütün merak edilenler

Saadet Partisi’nin kurumsal sitesinde yer alan bilgileri göre 1977 yılında Kayseri’de doğan Mahmut Arıkan’ın Erciyes Üniversitesi İnşaat Mühendisliğinden mezun olduğu aktarılıyor.

47 yaşındaki Arıkan üniversite yıllarında Milli Gençlik Vakfı Okul Başkanlığı yaptı.

Saadet Partisi’nin kuruluşundan itibarense Gençlik Kolları Başkanlığı, İlçe Başkanlığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

MÜSİAD, ASKON, İMO, Cansuyu, AGD başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunda görev alan Arıkan, 2019 Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Bu seçimde yüzde 2.76 oy aldı.

2019’dan itibaren Genel Başkan Yardımcılığı yapan Arıkan; 2023 Genel Seçimlerinde Kayseri’den Milletvekili seçildi.

2024 yerel seçimlerinde de Kayseri’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu ve yüzde 5,66 oy aldı.

Ağustos 2024’te Saadet Partisi Genel Başkan Vekili yapıldı.

Karamollaoğlu, özellikle 2016 yılında Saadet Partisi Genel Başkan olmasının ardından, muhalif söylemleri ve partisinin politik çizgisiyle adından sıkça söz ettirdi.

16 Nisan 2017 anayasa değişikliği referandumunda ‘Hayır’ bloğunda yer aldı ve Başkanlık sistemi yerine parlamenter demokrasinin korunması gerektiğini savundu. Cumhur İttifakı’nda yer almayı kabul etmedi.

Türkiye’nin en karanlık yıllarından biri olan 1993’teki Sivas Katliamı sırasında Karamollaoğlu kentin belediye başkanıydı.

Madımak Oteli’nden sağ kurtulan Aziz Nesin, Temel Karamollaoğlu’nu ‘Gazanız mübarek olsun’ diye seslenerek saldırgan grubu kışkırtmakla suçladı.

Karamollaoğlu, yangını başlatan kalabalığı azmettirdiği iddialarını hiçbir zaman kabul etmedi.

İlerleyen günlerde fotoğraflarda görülen ve halka ‘Gazanız mübarek olsun’ sözlerini sarf eden kişinin Sivas Belediye Meclisi’nin Refah Partili üyesi Cafer Erçakmak olduğu ortaya çıktı.

Karamollaoğlu’nun içinde yer aldığı 4 siyasi partinin 3’ü de laiklik karşıtı eylem ve politikalar gerekçe gösterilerek kapatıldı.

Facebook Yorumları

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu